Werken op ons kantoor


Een prettige werkomgeving begint bij jezelf en is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Voel je er vooral thuis, maar geef ook anderen de ruimte om zich thuis te voelen. Hierover maken we de volgende afspraken met elkaar.

Kies jouw werkplek bewust

Onze werkwijze gaat uit van bewust keuzes maken voor een werkplek die past bij de activiteit die je op dat moment doet. Werk je geconcentreerd, dan zoek je een concentratiewerkplek. Werk je samen met collega’s, dan zoek je daar de plek voor op zodat je anderen niet stoort terwijl je overlegt. Word je gebeld of bel je zelf, stap dan even een concentratieruimte in of bel in

ontmoetingsruimte ‘De Verbinding’. Tijdens je werkdag beweeg je over verschillende type werkplekken. Een werkplek voor even, voor wat langer of voor samen. Dit hangt af van het werk dat je doet. Door één soort werkplek niet de gehele dag te bezetten is de werkplek ook beschikbaar voor een collega die activiteit gerelateerd werkt. Kijk hier wat voor soort werkplekken je in ons nieuwe kantoor vindt.

Clean desk

Het clean-desk principe houdt onder meer in dat voor welke werkplek je ook kiest, je deze altijd leeg en schoon aantreft en er direct aan de slag kan. Als je je werkplek verlaat, ruim je je laptop en persoonlijke spullen op zodat een ander de werkplek kan gebruiken. Dit doe je ook als je langer dan 1,5 uur niet aanwezig bent op je werkplek. Voor het opbergen van je spullen kun je gebruik maken van een locker.

Bereikbaar zijn

We zijn transparant en bereikbaar. Daarom maken we de volgende afspraken. Zet je agenda open voor alle indirecte collega’s. Zo weten je collega’s waar je bent en wanneer je weer bereikbaar bent. Vul je agenda in Outlook consequent en volledig in. Tips: vermeld je mobiele nummer op je profielpagina in de Welten portal / Mijn organisatie / Wie is wie en zet je afwezigheidsmelder in Outlook aan tijdens je afwezigheid. Korte vragen? Maak gebruik van de chatfunctie in MS Teams.

Aanwezigheid onderling

Voor binding met elkaar werk je regelmatig samen. Hoe je dat invult (op kantoor of vanuit thuis), spreek je af met je team. Ook is het belangrijk dat je met je team afspraken maakt over je bereikbaarheid en aanwezigheid op kantoor. Ook in het mooie nieuwe kantoor, vinden we het belangrijk dat je thuis werkt en dus MS Teams gebruikt om in contact te blijven.

Papierloos werken

We proberen het papiergebruik te minimaliseren. Daarom gaan we van vier naar twee printers in ons nieuwe pand. Ook drukken we standaard we dubbelzijdig en in zwart-wit af. We digitaliseren onze processen zoveel als mogelijk. Dit is vooral voor meer betrouwbaarheid, snelheid en inzicht en zorgt voor minder gebruik van papier.

Bewegen is goed, meer bewegen is beter!

Een groot deel van de dag werk je op kantoor. Vaak betekent dit veel uren achter een bureau en weinig beweging. Bewegen tijdens je werkdag heeft niet alleen een positieve invloed op je productiviteit, maar verbetert ook je algemene fitheid, gemoedstoestand en concentratie. Neem dus de trap, ga lunch- of vergaderwandelen en haal koffie voor jezelf! Ook vind je in het hele kantoor zit-sta bureaus. Hiermee vind je eenvoudig de juiste balans tussen zittend en staand werken. Wist je dat na de lunch een half uur staand werken al bij kan dragen aan het voorkomen van een middagdipje?