Openingstijden & toegang


Medewerkers

Het gebouw is voor medewerkers van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 20.00 uur vrij toegankelijk. Je hebt hiervoor wel je toegangsbadge nodig. Via de hoofdingang of de lifthal in de parkeergarage kun je het gebouw betreden. Via de lift of trap bereik je de 8e etage waar ons kantoor gevestigd is. Ook hier open je de deuren met je toegangsbadge.

Werken buiten openingstijden

Wil je werken buiten de openingstijden van het kantoor? Doe dat dan bij voorkeur thuis. Voor trainingen, events of feestjes die na 20.00 uur plaatsvinden kun je een aanvraag doen voor verlengde opening. Stuur hiervoor minimaal 5 dagen van te voren een mail naar Management Support.

Bezoekers

Ons kantoor is op werkdagen voor bezoekers geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens deze openingstijden is de hostessbalie bemand. Bezoekers melden zich bij de hostessbalie voor een afspraak. Zij worden op de afgesproken tijd beneden opgehaald door de collega’s van Welten of Dukers & Baelemans en naar boven begeleid.

Leveranciers

Leveranciers kunnen op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur hun goederen afgeven bij de hostessbalie in de centrale hal. Een laad- en losplek bevindt zich vlakbij de parkeergarage.

Ontvangst, begeleiding en vertrek bezoekers

We vinden het belangrijk dat bezoekers op een gastvrije manier worden ontvangen. Dit zorgt voor een warm welkom van onze gasten. Hieronder lees je voor de diverse bezoekersgroepen de afspraken over het aanmelden, ontvangen, begeleiden en vertrekken.

Klanten Welten en Dukers & Baelemans

Als je een klant uitnodigt, meld je hem of haar tijdig aan door een e-mail te sturen naar bezoek@welten.eu of bezoek@dukers-baelemans.nl. Inventariseer met welk vervoersmiddel jouw bezoeker komt en reserveer indien nodig tevens een parkeerplaats in de parkeergarage. Vooralsnog zijn er geen oplaadmogelijkheden voor bezoekers en medewerkers onder het kantoor. Wanneer een bezoeker een electrische auto heeft en moet opladen is deze aangewezen op parkeergarage Paleiskwartier.

Je ontvangt altijd een bevestiging van de aanmelding van jouw bezoek en ook of er wel of geen parkeerplaats beschikbaar is. Mocht dat niet het geval zijn dan kan jouw gast parkeren in Parkeergarage Paleiskwartier.

Na deze aanmelding stuur je de klant een e-mail met praktische informatie zoals adresgegevens, een routebeschrijving met auto en OV en informatie over parkeren.

Wanneer jouw bezoeker arriveert, vangt de hostess hem of haar op en zorgt voor koffie of thee. Bezoekers krijgen een hospitality badge die ze kunnen gebruiken voor catering aankopen gedurende hun bezoek. De kosten hiervoor zijn voor rekening van Welten of Dukers & Baelemans.

Er zijn aparte badges voor gasten van Welten en Dukers & Baelemans voor de verrekening van de kosten van de koffiebar en het bedrijfsrestaurant.

Aan het einde van het bezoek begeleid je jouw bezoeker altijd persoonlijk tot aan de uitgang. De bezoeker levert de hospitality badge in bij de hostess en ontvangt een uitrijmunt voor de parkeergare onder het kantoor of uitrijkaart als hij of zij geparkeerd heeft in de parkeergarage Paleiskwartier. De uitrijkaarten voor parkeergarage Paleiskwartier zijn prepaid kaarten van 2-, 4- of 8 uur. Zorg dus dat de bezoeker de juiste kaart ontvangt.

Bij de uitgang hangen schermen met handige bezoekersinformatie zoals actuele treintijden en filemeldingen.

Cursisten en trainers Dukers & Baelemans

Afdeling Planning van Dukers & Baelemans zorgt er een dag voorafgaand aan de training voor dat de hostess een deelnemerslijst en pakket voor de trainer ontvangt. Op de dag van de training overhandigt de hostess de volgende zaken aan de trainer: - Presentielijst - Eventuele overige materialen - Uitrijkaart indien ze met de auto komen. - Hospitalitybadge: met deze badge kan de trainer op 2 momenten op de dag (ochtend en middag) tijdens de training consumpties beneden aanschaffen.

De hostess ontvangt de cursisten en plaatst ze beneden in de ruimte, hier worden ze gezamenlijk opgehaald door de trainer. Na afloop van de training leveren de cursisten hun bezoekersbadge zelf in, de trainer levert zijn bezoekersbadge en hospitality badge in. Trainers parkeren in het Paleiskwartier en ontvangen hiervoor een uitrijkaart van de hostess.

Trainees

Tijdens hun traineeweek zijn onze trainees een week lang in ons kantoor aanwezig. Zij overnachten in de Kruishoeve. Dit gezellige hotel ligt midden in de natuur van Vught vlakbij Den Bosch op 20 minuten fietsen van ons kantoor. Hiervoor maken zij gebruik van onze eigen Welten fietsen. Zij hebben tijdens deze week diverse ontwikkelactiviteiten op kantoor en bij de Kruishoeve.