In de buurt


In het Paleiskwartier vind je gezellige eetcafés, lunchrooms en restaurantjes met een gevarieerd aanbod en heerlijke terrasjes waar het goed toeven is. Naast deze culinaire hotspots vind je in het Paleiskwartier ook een sportschool, een bioscoop en zijn er prachtige natuurgebieden om te wandelen.

Bar & Kitchen Pollevie

Bij Pollevie, waar je zowel kunt lunchen, borrelen als dineren, spelen groenten de hoofdrol. Dat betekent niet dat er enkel vegetarisch gekookt wordt, ook vlees en vis komen bij Pollevie uitgebreid aan bod. Pollevie staat sinds 2017 in de lijst met de 100 beste groenterestaurants ter wereld. Hier gaat het er niet om of er vegetarisch gekookt wordt, maar dat groente een belangrijke rol spelen.

Jongens van De Wit

Jongens van De Wit is naast een bierbrouwerij ook een gezellig stadscafé. Een café waar goede bieren worden geschonken en hoge kwaliteit maaltijden worden geserveerd. Een oer Brabantse microbrouwerij en stadscafé waar de kwaliteit van dranken en maaltijden hoog in het vaandel staan. De keuken is 7 dagen per week geopend. Ze serveren er heerlijke maaltijden met uiteraard bijpassend bier.

Jumbo City

Zeven dagen per week kun je terecht bij Jumbo City. Naast een ruim assortiment aan dagelijkse boodschappen kun je er vers bereide broodjes, koffie, sappen, smoothies en maaltijden kopen. De gemakswinkel combineert de beste elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt en restaurantketen La Place.

Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans geloven ze dat gezond, duurzaam en lekker perfect samengaan. En dat kwaliteit belangrijker is dan winst. Er is geen centrale keuken, maar je bestelling wordt bereid waar je bij staat (of zit). Van de koffie, thee en bagels tot de sappen en salades. Er wordt op zoek gegaan naar inspirerende en bijzondere producten en ingrediënten om klanten te verrassen. Je kunt er uitgebreid tafelen maar ook even langswippen op weg naar kantoor.

Even naar de stad

Vanuit het Paleiskwartier overbrug je in een paar minuten de afstand naar het historische stadscentrum. Via de Paleisbrug: de groene loop- en fietsbrug over het spoor direct naar het oude stadshart. Zo ben je lekker snel op de Parade voor een afspraak met je vrienden of in een van de oude historische winkelstraatjes.

Den Bosch volgt na New York De Paleisbrug vormt een 250 meter lange fiets- en voetgangersverbinding tussen het Paleiskwartier en het stadscentrum. Het bijzondere aan deze brug is dat hij is ingericht als park. De parkbrug is daardoor niet alleen een praktische verbinding van en naar het centrum, maar ook meteen een unieke picknickplek. Wist je dat de Paleisbrug de tweede parkbrug ter wereld is? De eerste is 'The High Line in New York' en is aangelegd op een verhoogde spoorweglijn. Deze 1,6 kilometer lange groenstrook bevindt zich aan de Lower West Side van Manhattan.

Buurt

Als je de Paleisbrug oversteekt vind je aan de linkerkant cafe restaurant Buurt. In dit nostalgische Bossche buurtcafé kun je een goede kop koffie drinken, op je laptop werken (er is wifi aanwezig), ontbijten, lunchen, borrelen, spelletjes spelen en dineren. Er is een groot terras aan de voorzijde waar je de hele dag in de zon zit. Kortom, een plek die van alle markten thuis is.

Sporten

Om al die borrels, lunches en dinertjes er af te trainen kun je ook sporten in het Paleiskwartier. Om de hoek van ons kantoor vind je Yoga Point Den Bosch. Het is een ruim opgezette, lichte, moderne yogastudio op de eerste etage boven Bagels & Beans. Iets verderop vind je Fit20. Volgens dit concept train je maar 20 minuten per week onder begeleiding van een personal trainer. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Omkleden of douchen is daarom niet nodig. Je hoeft geen cardio te doen. En je hebt snel een goed resultaat.

Bioscoop

Wil je een keer een filmpje pakken dan kun je terecht bij Kinepolis in het Paleiskwartier. Dit is een gloednieuwe bioscoop met zeven zalen en zo’n 1000 stoelen. Kinepolis Den Bosch is een volledige laserprojectie bioscoop. Dit betekent dat de beeldkwaliteit haarscherp is. Bovendien is één van de zalen, zaal 7, een 'Laser ULTRA' zaal: je kunt hier genieten van laserprojectie in combinatie met een spectaculair Dolby geluidssysteem, waardoor je je nog meer in het midden van de actie waant.

Wandelen in de natuur

De natuur bevindt zich letterlijk om de hoek. Wandelaars halen hun hart op rondom de Hofvijver, in het Westerpark, Het Bossche Broek of De Gement. Beide natuurgebieden liggen op steenworp afstand. Heerlijk om te wandelen tijdens je lunchpauze of om na een drukke dag even tot jezelf te komen. Je bent er immers zo.

Groene oases Maar ook in de wijk zelf vind je overal groene oases. Mooie verrassende binnentuinen, de Hofvijver, een pleintje of een Engels hof. Passend bij de architectuur en omgeving.

De enige echte Bossche bol

Wat moet je in ieder geval één keer geprobeerd hebben als je in Den Bosch bent? Het eten of kopen van een echte Bossche Bol! De Bossche Bollen van banketbakkerij Jan de Groot staan bekend als de allerlekkerste van de stad. Je kunt de échte Bossche bollen van Jan de Groot dan ook bij verschillende restaurants en lunchrooms krijgen in de stad. En natuurlijk kun je ze ook kopen bij de Banketbakker zelf (dichtbij het station).