Het nieuwe werkconcept


Activiteit gerelateerd werken

In ons nieuwe kantoor werken we volgende de principes van het activiteit gerelateerd werken. De inrichting van ons kantoor is hierop gebaseerd. Het stimuleert je om op verschillende manieren samen of alleen te werken. Een belangrijk kenmerken van activiteit gerelateerd werken is dat de werkplekken bepaalde activiteiten ondersteunen.

In plaats van al het werk vanuit een plek te doen, zoek je de plek die de taak die je te doen hebt, het beste ondersteunt. Op deze manier kun je ongehinderd telefoneren, brainstormen of je juist concentreren. Deze diversiteit in werkplekken zorgt voor dynamiek tijdens je werkdag. Door een werkplek niet de gehele dag te bezetten, is de werkplek ook beschikbaar voor een andere collega die activiteit gerelateerd werkt.

Wie bevindt zich waar?

Niemand heeft een eigen werkplek. Voor een aantal teams zijn wel aanlandzones beschikbaar. Dat betekent dat deze teams op deze plekken samen kunnen werken, en zij de beschikking hebben over tv-schermen en/of whiteboards die nodig zijn voor het werk. Dit geldt voor het Opleidingscentrum en Matching & Recruitment. Hier kunnen deze teams intensief samenwerken, onderling overleggen en met collega's en klanten bellen.

Alle collega's zijn vrij om te werken op elke willekeurige werkplek. Je hoeft je dus niet aan een vaste indeling te houden. Je beweegt in een dag over verschillende locaties of type werkplekken. Een werkplek voor even, voor wat langer of voor samen. Dit hangt af van het werk dat je doet. Ook thuiswerken is hier onderdeel van.

Soorten werkplekken

Ons kantoor is ingericht volgens het activiteit gerelateerd werken. Dit helpt ons om flexibel te werken en de samenwerking te zoeken. In ons kantoor is heel bewust een indeling gemaakt van werkplekken en zones die je helpen om je werk zo goed mogelijk te doen. Je kunt geen werkplekken reserveren. Het is handig om te weten welke plekken dat zijn en hoe je deze gebruikt. Op de plattegrond kun je zien waar welke werkplek zich bevindt.

Samenwerkplek

Op deze plekken werk je samen, alleen of als team. Je kunt er bellen, overleggen of gewoon rustig werken. Er zijn diverse typen meubilair aanwezig, zoals bureaus maar ook raamzitten, banken of kleine tafels. Wil je met meerdere collega's samenwerken? Maak dan gebruik van de lange tafels in de Verbinding of Inspiratie. Je vindt deze bij 7, 15 en 17 op de plattegrond . of gebruik 1 van de 4 grote tafels op de 10e etage, waarvan 1 afsluitbaar is met gordijn.

Concentratieplekken

Soms heb je even rust of ruimte nodig. Om bijvoorbeeld geconcentreerd ergens aan te werken of wanneer je een (vertrouwelijk) telefoongesprek wilt voeren. Dan kun je gebruik van maken van een van de drie concentratieruimtes. Concentratieplekken zijn afsluitbaar, geschikt voor één persoon. Je kunt deze ruimtes niet reserveren. Daarom is het belangrijk dat we deze ruimtes goed weten te delen en ze niet onnodig lang in beslag nemen. Ze zijn klein en niet geschikt om lange tijd te werken. Wil je langere tijd rustig werken, kies dan voor een focusplek. Kijk bij nummer 19 op de plattegrond.

Focusplekken

Focusplekken zijn bedoeld om rustig te kunnen werken. Het is geen concentratieplek, maar wel de bedoeling dat je hier zelfstandig werkt, geen uitgebreid overleg voert en niet langdurig telefoneert. Dus ga hier vooral lekker zitten om ongestoord je werk te kunnen doen, maar verlaat de focusplek zodra je klaar bent. Je vindt de focusplekken aan twee zijden van ons kantoor. Kijk bij nummer 4 op de plattegrond.

Aanlandzones

Dit zijn werkplekken waar bepaalde teams hun samenwerkplek hebben omdat dit voor hun werk nodig is. Er zijn aanlandzones voor het Opleidingscentrum en Mathing en Recruitment. Zie nummers 6 en 9 op de plattegrond.

Reguliere werkplekken

Alle 'reguliere' werkplekken zijn voorzien van een in hoogte verstelbaar elektrische zit-stabureau, een verstelbare bureaustoel, dubbele beeldschermen, een dockingstation, toetsenbord en muis. De bureaus, bureaustoelen en monitorarmen van de reguliere werkplekken zijn gemakkelijk in te stellen voor een comfortabele en goede werkhouding. Aan de spoorzijde van het kantoor worden in eerste instantie de oude bureaus geplaatst. Het is onze intentie om deze later in het jaar te vervangen door nieuwe in hoogte verstelbare bureaus.

Talent Club

De bar die de naam ‘Talent Club’ heeft gekregen vormt het kloppend hart van ons kantoor. Hier staan samenkomen, gezelligheid, overleg, inspiratie opdoen, ontspannen en ontmoeten centraal. Gezellig borrelen tijdens de DoMiBo’s, een kop koffie drinken met een collega, het eten van gebak, fruit of een tussendoortje doe je hier.

De Verbinding

Grenzend aan de Talent Club vind je de ruimte die de naam ‘Verbinding’ heeft gekregen. Deze ruimte vormt letterlijk en figuurlijk de verbinding tussen de 2 zones met werkplekken op de 8e etage. Collega’s en bezoekers kiezen zelf een plek waar ze zich prettig voelen, zodat er ontspannen en in huiselijke sfeer kan worden overlegd of even worden gewerkt. Je vindt hier ook raamwerkplekken. Hier kun je overleggen, snel even inpluggen of even van het uitzicht genieten. Boven de vensterbank bevinden zich diverse stopcontacten.

Vergader- en trainingsruimtes

Ons kantoor kent 5 verschillende vergaderruimtes en 2 ruimtes voor trainingen of kleinschalige bijeenkomsten. Ook de studio kan worden gebruikt voor overleg. Alle ruimtes bevinden zich op de 8e etage. De vergaderruimtes hebben namen gekregen die passen bij de sleutelcompetenties van onze organisatie. Het reserveren van de vergaderruimtes kan via Outlook. De trainingsruimtes ‘Innovatie’ en ‘Creatie’ zijn niet voor terugkerende bijeenkomsten te reserveren. Hierdoor kunnen we ze optimaal inzetten voor klassikale trainingen. Alle vergaderruimtes zijn uitgerust met een presentatiescherm, aangestuurd door HDMI of Chromecast aansluiting voor laptop, whiteboard en/of flipover.

Overzicht vergader-ruimtes 8e etage

Overlegruimte Beweging 4 personen Overlegruimte Connectie 4 personen Overlegruimte Reflectie 4 personen Overlegruimte Verandering 8 personen Studio Ontwikkeling 4 personen Trainingsruimte Creatie 16 personen Trainingsruimte Innovatie 12 personen

Gedeelde ruimtes en betaalde vergaderfaciliteiten

We maken zo veel mogelijk gebruik van onze eigen vergaderruimtes en werkplekken. Daarnaast is er een aantal uitwijkmogelijkheden in het gebouw. Op de 1e etage in de open ruimte bij de koffieautomaat en op de 10e etage kun je de hele dag terecht om te werken en te overleggen of te bellen. Op beide verdiepingen is ook het WiFi netwerk van Welten beschikbaar. De eerste verdieping is ingericht als vergadercentrum met verschillende formaten vergaderkamers en een auditorium. Het vergadercentrum is voorzien van de benodigde AV apparatuur. Deze ruimtes zijn tegen betaling te reserveren via Management Support.