Faciliteiten & ICT


Printen

We werken en lezen zo veel mogelijk digitaal en proberen het printen dus zo veel mogelijk te beperken. Wil je toch iets afdrukken? In de focusruimte achter de lockerwand en tegen de houten wand aan de spoorzijde vind je printers. Hier kun je in kleur en zwart-wit printen, kopiëren en scannen. De eerste keer zul je je moeten registreren met je toegangsbadge omdat deze nog niet aan jouw account is gekoppeld.

Nabewerken

In de opslagruimte (zie plattegrond) vind je een werkblad zodat je hier makkelijk de nabewerking van je documenten kunt doen zoals sorteren, nieten en perforeren.

Kantoorartikelen

Kantoorartikelen nodig? Hiervoor kun je terecht bij Ricoh Facility Management in het kantoor op de 1e etage. De kantoorartikelen worden vervolgens bij Welten in rekening gebracht. Briefpapier en enveloppen vind je in een kast vlakbij de printer.

Inzamelen vertrouwelijk papier

Door de deur van het noodtrappenhuis vind je een afgesloten container voor inzameling van vertrouwelijk papier.

Wifi

Welten laptops zijn automatisch aangesloten op het draadloos netwerk. Wil je je telefoon verbinden met wifi, gebruik dan het netwerk Welten-Guest. Het wachtwoord vind je op diverse bordjes op de afdeling. Ditzelfde geldt voor bezoekers.

Storingen

Storingen op het gebied van printen, scannen, laptops of andere werkplekapparatuur kun je melden bij Robby onze digitale ondersteuner die je vindt op het bureaublad van je computer. Mocht je er met Robby niet uitkomen, neem dan contact op met Ictivity ServiceCenter. Je kunt het ServiceCenter bereiken tussen 7.30 en 18.00 via 088 – 42 84 814. Via het serviceportaal kun je ook altijd een melding aanmaken.

Klachten

Facilitaire klachten kun je melden via een e-mail naar facility@welten.eu of in geval van spoed bij Frans Verdiesen, manager Shared Services via het telefoonnummer 06 21 71 28 23.