Coronamaatregelen op ons kantoor


De voorschriften tegen de verspreiding van het coronavirus raakt ook het werken op ons nieuwe kantoor. We hanteren daarom een aantal maatregelen. Natuurlijk conform de instructies van de overheid en het RIVM. Wij updaten de informatie op deze pagina regelmatig. Zo ben en blijf je op de hoogte.

Thuiswerken

We begrijpen dat je graag gebruik wilt maken van het nieuwe kantoor. Toch benadrukken wij dat iedereen, in lijn met de richtlijnen van het RIVM, zoveel mogelijk thuis werkt. Is er geen noodzaak voor je werkzaamheden om naar kantoor te komen dan werk je thuis. Kom je naar kantoor? Probeer dan aankomst- en vertrektijden te spreiden om drukte op kantoor en wachtrijen bij de lift te vermijden.

Evenementen en trainingen

Evenementen van meer dan 30 personen zijn niet toegestaan. Alle bijeenkomsten met minder dan 30 personen zijn wel toegestaan mits het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Trainingen of bijeenkomsten tot maximaal 8 personen kunnen plaatsvinden in trainingsruimtes Innovatie en Creatie of op de 10e etage. Onder 'afstand houden' vind je een overzicht van het maximaal aantal toegestane mensen in de verschillende ruimtes op de 8e etage. Wanneer een training of bijeenkomst meer deelnemers heeft, kunnen er bij Ricoh ruimtes gecombineerd worden of kan er tegen betaling gebruik worden gemaakt van het auditorium.

Gasten

Gasten, anders dan noodzakelijk voor de verbouwing of inrichting van ons nieuwe kantoor, kunnen tot 1 juli niet worden ontvangen op kantoor. Dit is in lijn met het beleid van de andere huurders in het pand en wat onze klanten en branchegenoten hanteren.

Maximale kantoorbezetting

Het maximaal aantal collega's dat aanwezig mag zijn op de 8e etage is voorlopig 35. Ondanks dat de werkplekken zo gesitueerd zijn dat er voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te houden kiezen we er voor om nog steeds primair thuis te werken. Is het toch noodzakelijk om op kantoor te werken of te vergaderen dan kan dat. Om dit mogelijk te maken, maar ook beheersbaar te houden, zijn de uitgangspunten als volgt:

  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Vergader via MS Teams
  • Operationele teams krijgen de mogelijkheid om maximaal 2 dagen per week op kantoor te werken. Dit geldt voor het Opleidingscentrum. Zij kunnen op dinsdag en woensdag op kantoor werken. En voor Recruitment & Matching. Zij kunnen op maandag en donderdag terecht.
  • Overige teams maximaal 1 dag per week

Deze afspraken gaan in per 8 juni. Vooralsnog kiezen we ervoor om de planning niet verder te reguleren. Mocht blijken dat dit wel nodig is dan doen we dit alsnog. We bekijken dit van dag tot dag.

Aanvullende huisregels


Persoonlijke hygiëne

Op diverse plekken op de 8e etage vind je reinigingsdoekjes om je handen en werkplek te reinigen. Bij de leestafels en in de bar worden reinigingsgels geplaatst. Ook adviseren we om meerdere malen per dag je handen met water en zeep te wassen conform de richtlijn van het RIVM.

Eten en drinken

Bij het bedrijfsrestaurant op de 9e etage kun je eten afhalen. Opeten kan op de 8e etage in het centrale gedeelte bij de bar. Ook kun je hier tijdelijk je zelf meegebrachte lunch eten. We adviseren om buiten te eten als het weer dit toelaat. Er is voorlopig geen fruitschaal aanwezig op kantoor. Zodra dit weer kan, zetten we uiteraard weer fruit neer. Haal koffie, thee of water voor jezelf en gebruik hiervoor uitsluitend kartonnen wegwerpbekers.

Afstand houden

Lift Er mogen maximaal 2 personen tegelijkertijd met de lift. Gebruik de lift alleen voor opwaartse beweging omdat de lift capaciteit enorm is afgenomen door voorgenoemde maatregel. Gebruik voor neergaande bewegingen de trap wanneer je fysieke gesteldheid dit toelaat. Zwangere vrouwen, minder validen en ouderen mogen uiteraard wel gebruik maken van de lift.

Trap Op de trappen zijn pijlen aangebracht voor de looprichting. Houd rechts wanneer iemand wil passeren.

Vergaderen Vergaderen in een vergaderruimte mag alleen met het aantal mensen waarbij het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Het maximaal aantal toegestane mensen in de ruimtes is als volgt: • Verandering 4 • Beweging 2 • Reflectie 1 • Connectie 1 • Creatie 8 • Innovatie 6 • Studio 2

Aanvullende voorzieningen

Looproutes Ricoh Facility Services heeft met stickers looproutes aangebracht in het hele gebouw. Deze zorgen ervoor dat het houden van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk georganiseerd is.

Schoonmaak Omdat er nu tijdelijk gegeten mag worden op de 8e etage wordt er extra schoongemaakt. Ook worden tastplekken op deuren en knoppen extra gereinigd.

8e etage Op de plekken waar afstand houden lastig is, worden zichtbare instructies of belijning aangebracht om het afstand houden zo goed mogelijk te organiseren.

Werkplek Reinig je werkplek bij vertrek met de daarvoor bedoelde reinigingsdoekjes. Deze vind je op diverse plekken op de 8e etage. Gebruik geen gels op apparatuur om aantasting te voorkomen. Hang je jas op in de garderobe en niet aan je stoel.

Toetsenbord en muis Elke collega ontvangt in zijn welkomstpakket een eigen toetsenbord en muis voor op kantoor. Voor ambulante medewerkers is dit (indien gewenst) een bedraad toetsenbord en muis. Voor overige medewerkers is dit een nieuwe draadloze set die na de corona maatregelen vast op de nieuwe werkplek geplaatst wordt. De sets berg je dagelijks op in je locker en zijn niet bedoeld om mee naar huis te nemen.

Locker Sluit je locker altijd af. Normaal gesproken laat je een locker vrij als deze leeg is maar nu adviseren we je om een locker te claimen. Er zijn voldoende lockers voor iedereen. Door niet te wisselen van locker voorkomen we overdracht van het virus. Op je eerste werkdag krijg je uitleg hoe je een locker gebruikt.

Garderobe De garderobe is zo ingericht dat jassen niet tegen elkaar kunnen hangen.

Mondmasker Alle collega's die dat willen krijgen 2 herbruikbare mondmaskers die gebruikt kunnen worden in situaties waar het houden van 1,5 meter afstand niet of lastig mogelijk is of om te gebruiken in het openbaar vervoer.