/ Jouw gezondheid centraal


Werken is topsport! En om goed te kunnen (blijven) presteren is het belangrijk dat jij je gelukkig en gezond voelt. Jij bent uiteraard de regisseur van je eigen gezondheid. Welten wil jou graag helpen bij het gezond en gelukkig zijn door jou te informeren en kennis te laten maken met allerlei initiatieven, tips en mogelijkheden voor gezond gedrag. Daarom introduceren we het Welten+ programma.

Visie op vitaliteit

Vitaliteit. Steeds vaker hoor je deze term voorbij komen. Maar wat men hieronder verstaat, verschilt vaak. Daarom delen wij graag met je hoe wij hier tegenaan kijken en wat we belangrijk vinden.


Vitaliteit wordt in het algemeen omschreven als de mate waarin iemand krachtig en energiek is. Woorden als energie, levendigheid, levenskracht of -lust en werkkracht worden vaak genoemd. Waar veel mensen denken dat vitaliteit vooral gaat over fysieke gezondheid, vergeten we de mentale gezondheid en ontspanning van mensen nog wel eens. Wij benaderen vitaliteit daarom vanuit drie thema’s: fysieke gezondheid, mentale gezondheid en ontspanning. Per thema willen wij iedereen binnen onze organisatie zoveel mogelijk uitdagen en prikkelen. Dat doen we op een eigen wijze.

Fysieke gezondheid

Fysieke gezondheid is onderdeel van lichamelijke vitaliteit. Dit betekent aan de ene kant dat je vrij bent van fysieke klachten of aandoeningen. Aan de andere kant gaat fysieke gezondheid ook over voldoende sport en beweging, een gezond voedingspatroon en het wegblijven van verslavende middelen.


Op het gebied van fysieke gezondheid willen we jou zoveel mogelijk enthousiasmeren vanuit teamspirit, dus door samen deel te nemen aan fysieke activiteiten. Dat betekent tegelijkertijd dat we dus geen sportschool abonnementen beschikbaar stellen (we geloven niet dat 5 euro korting per maand jou over de streep trekt als je de sportschool nu ook al niet bezoekt). Wat we wel gaan doen is samen hardlopen bij diverse evenementen of deelnemen aan sporttoernooien voor bedrijven.

Mentale gezondheid

Mentale gezondheid is onderdeel van geestelijke vitaliteit. Het vrij zijn van psychische klachten of aandoeningen speelt een grote rol, maar mentale gezondheid houdt ook in dat je gelukkig bent, goed om gaat met tegenslagen, stressbestendig bent en energie haalt uit de dingen waar je privé en in je werk mee bezig bent.


Welten wil op dit vlak meer bewustwording creëren. Dit doen we door jou te inspireren en je te voorzien van interessante artikelen en blogs over bijvoorbeeld werk/privé balans, mindfulness of hoe om te gaan met stress. Als je het leuk vindt, kun je hier ook mee kennismaken door deel te nemen aan lezingen en workshops die we voor jou organiseren. Via de Welten Portal houden we je op de hoogte van deze activiteiten.


Ontspanning

Ondanks dat mensen fysiek en mentaal gezond kunnen zijn, kan de balans tussen inspanning en ontspanning een uitdaging vormen. Het is dan ook belangrijk om voldoende ruimte te creëren om te kunnen ontspannen. De werk en privé balans verdient aandacht, omdat dit één van de belangrijkste factoren is voor ons werkgeluk. Maar ook: heb je het naar je zin? Is er genoeg fun?


Welten ziet dit als een samenspel tussen het organiseren van activiteiten vanuit de organisatie aan de ene kant en aan de andere kant zoveel mogeljik initiatief van collega’s. Wij faciliteren DoMiBo's en bijvoorbeeld lente- en herfstsessies en uiteraard een mooi feest. Wat organiseer jij? Een tafelvoetbaltoernooi? Een sporttoernooi buiten? Wandelingen tussen de middag? Alle ideeën zijn welkom!

Heb je hulp nodig? Laat het ons weten.

Benieuwd welke activiteiten er op deze drie gebieden op de planning staan? Bekijk de evenementenkalender