/ Thuiswerken: waar werk jij?

Jouw thuiswerksituatie


Iedere thuiswerksituatie is anders. Wij willen voor iedereen een fijne situatie creëren met onze tips & tricks. Leuke voorbeelden van creatieve workspots, wat moet je doen als je te weinig budget hebt, alternatieven voor de keukentafel en nog meer!

De keukentafel ... Kan het ook anders?

Werken aan de keukentafel… dat is voor veel collega’s nu de realiteit. Omdat je geen extra kamer hebt, geen ruimte, of omdat je nog niet hebt bedacht dat het ook anders kan. Maar de gevaren van het aan de keukentafel werken, zien we nu ook. Zit je wel goed? En werk je niet de hele tijd door? Want ja, lunchen doe je daar ook. En als je dan ’s avonds die laptop ziet staan, is de verleiding ook groot om toch nog even door te werken. Daarom willen we je graag inspireren met een aantal creatieve werkplekken, ook als je geen aparte ruimte hebt.

  • Heb je weinig extra ruimte? Denk dan eens aan een opklapbaar bureau. Onze eigen collega Michel heeft thuis op een originele manier een bureau in elkaar gezet. Let op: zorg voor een goede bureaustoel, liefst een die je in hoogte kan verstellen.

  • Heb je wel ruimte maar weinig budget? Een paar schragen en een plank voldoen vaak al als bureau. En met planten heb je zuurstof en vrolijkheid!

  • Hieronder vind je nog meer voorbeelden. Zo kun je in bijvoorbeeld je slaapkamer toch een werkplek creëren. Of zelfs aan een muurtje in je keuken of woonkamer.

  • Heb je een kast over? Ook daar kun je een werkplek creëren! Of kijk eens onder de trap, misschien is het daar ook mogelijk.

Creatieve thuiswerk-plekken

Werk je toch aan de keukentafel?

Dan hebben we de volgende tips voor je om het zo goed mogelijk te doen:

  • Let op je houding. Zorg ervoor dat je schouders kunnen hangen. Vaak is het daarvoor nodig dat de stoel en tafel qua hoogte zo zijn, dat je armen in een hoek van 90 graden zijn. Links zie je precies wat de ideale instelling is.

  • Ruim 's avonds je laptop op.

  • Gebruik een kussen: de hele dag op een harde keukenstoel is niet goed voor je benen, doordat hier druk op komt te staan. Leg een kussen op de stoel. Dan ziet je ook meer ontspannen.

  • Geen laptopsteun? Verhoog je laptop met boeken. Zo hoef je alleen een los toetsenbord te gebruiken.

  • Neem je pauze! En dan bij voorkeur niet aan de keukentafel. Een wandelingetje of even eten in de tuin of op de bank. Desnoods staand aan het aanrecht.

Speciaal voor jou: webinars!

We snappen dat je overal tips vandaan kunt halen: van je buren, je collega’s en het internet.

Wij doen er nog een schepje bovenop in dit artikel. Wil je hierover meer weten van een professional? En heb je vragen die je wilt stellen? De komende periode organiseren wij twee webinars:

23 oktober 2020

Fysiotherapeut Jeffrey Hasselt

Jeffrey Hasselt laat in zijn webinar zien hoe je het beste achter je bureau zit. En hij geeft tips om rug- en nekklachten te voorkomen.

November 12 november 2020 Thuiswerkgoeroe Hélène Oosterhuis

Hélène Oosterhuis vertelt in haar webinar meer over onze mentale gezondheid. Hoe blijf je fit en vitaal in deze periode?