/ Hoe blijven collega's vitaal?

In de rubriek 'Hoe blijven collega's vitaal?' delen we de verhalen van onze collega’s die met hun fysieke of mentale gezondheid bezig zijn. Dit keer delen we het verhaal van collega Jeroen Mei (24). Jeroen werkt iets meer dan een jaar als interim professional bij Welten en kickbokst minimaal 4 keer per week. Wij zijn benieuwd wat Jeroen er allemaal aan doet om vitaal te blijven.

Wat is vitaliteit voor jou?

Vitaliteit is voor mij met veel energie in het leven staan. Om aan energie te komen focus ik me op een aantal dingen: beweging, voldoende slapen en gezond eten.

Hoe blijf jij vitaal?

Op mijn 14e ben ik gaan kickboksen wegens overgewicht (ik was 1 meter 60 en woog rond de 80 kilo). Hierdoor ben ik in één zomervakantie 20 kilo afgevallen en is mijn passie voor kickboksen ontstaan. Ik ben direct daarna gestart met wedstrijden. Ook heb ik zelfs een tijdje lesgegeven. Omdat ik nog steeds meedoe aan wedstrijden train ik minimaal 4 keer per week en fitness ik regelmatig.


Voldoende slaap

Ik heb de laatste tijd nogal last van het feit dat ik te weinig slaap. Naar mijn mening heb ik een best druk leven; ik ben ongeveer een halfjaar geleden afgestudeerd en een aantal maanden geleden heb ik mijn eerste woning gekocht. Daarnaast werk ik fulltime én train ik bijna elke dag. Hierdoor slaap ik soms minder dan dat ik zou moeten. Daarom pak ik sinds kort een aantal dingen anders aan; zo leg ik mijn telefoon op vaste tijden weg (wel binnen handbereik uiteraard), heb ik de tv in mijn slaapkamer verplaatst en drink ik minder koffie. Door het aanpassen van deze (kleine) dingen merk ik dat ik meer tijd heb om te slapen (gemiddeld 7 uur per nacht) en voel ik me veel beter en energieker dan wanneer ik 5 uur per nacht slaap. Voldoende slaap is dus voor mijn vitaliteit cruciaal.


Gezond eten

Omdat ik deelneem aan wedstrijden is het voor mij belangrijk om op gewicht te blijven. Mijn tegenstanders worden namelijk gematcht aan de hand van mijn niveau (klasse) en gewicht. Ik vecht zelf op 68/70kg en zou in de semi-prof klasse terecht kunnen komen als ik nog een aantal wedstrijden win. Om op gewicht te blijven let ik goed op wat ik eet. Gemiddeld weeg ik 75kg en begin ik één maand voor de wedstrijd met afvallen (5kg in één maand). In werkelijkheid val ik 3,5kg af, de laatste 1,5kg is met name watergewicht en daarbij doet een dagje sauna wonderen!